За розкрадання бюджету відкрито 563 провадження - Махніцький

В.о.Генерального прокурора України Олег Махніцький повідомив, що за результатами виявлених порушень у бюджетній сфері розпочато 563 кримінальних провадження

Про це він сказав під час розширеного засідання колегії щодо стану додержання законодавства при використанні бюджетних коштів,передає Еспресо.TV, з посиланням на Укрінформ.

"Прокурорами за результатами виявлених порушень законодавства у бюджетній сфері у цьому році розпочато 563 кримінальних провадження, у кожному п'ятому - обвинувальні акти направлено до суду", - цитує Махніцького прес-служба відомства.

Керівник ГПУ зазначив, що зловживання та розкрадання бюджетних коштів екс-посадовцями обумовили брак фінансових ресурсів у державі.

"Уже відомі численні факти масових розкрадань, вчинених колишнім президентом України Януковичем, його близьким оточенням, а також посадовцями колишнього уряду, за якими розпочато низку кримінальних проваджень", - заявив Махніцький.

Він наголосив, що повністю переорієнтував прокурорів на виявлення та ліквідацію схем розкрадань бюджетних коштів, а також поставив вимогу забезпечити належне відшкодування завданих державі збитків.

Нагадаємо, як передавало Еспресо.TV, ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо Сергія Арбузова за розкрадання державних коштів при створенні телеканалу БТБ.