Через санкції Заходу міжнародний забудовник призупиняє свої проекти в Росії

Великий європейський забудовник Atrium European Real Estate відкладе будівництво двох проектів в Росії доти, доки не стабілізується політична ситуація в країни

Про це сказано у фінансовому звіті Atrium European Real Estate за I квартал 2014 р. В звіті говориться, що мова йде про нові фазах вже існуючих проектів, пишуть "Ведомости".

Atrium European Real Estate (раніше називалася Meinl European Land ) - великий європейський девелопер, що спеціалізується на торгових центрах. У портфелі компанії - 153 об'єкта вартістю $ 2,5 млрд у Польщі, Словаччині, Чехії та Росії.

У Росії у компанії сім проектів - два в Москві і по одному в Санкт-Петербурзі, Казані, Єкатеринбурзі, Волгограді і Тольятті.

Опитані виданням консультанти говорять, що компанія планувала будувати додаткові черги торгових центрів "Парк хаус" в Казані і Тольятті. Передбачалося побудувати другу чергу "Парк хауса" в Єкатеринбурзі, але ці плани, за їх словами, були заморожені досить давно.

Про можливе зниження інвестицій в нерухомість цього року, в тому числі у зв'язку з ситуацією в Україні, учасники ринку почали заявляти ще кілька місяців тому, але публічно про перегляд своїх планів в Росії до Atrium ще не заявляв жоден девелопер.