МВС пояснило, чому допитує брата "Капітана Какао" зі штабу Гурвіца

Керівника штабу кандидата в мери Одеси від УДАРу Олега Долженкова, який водночас є братом головного підозрюваного в організації кривавого побоїща в Одесі 2 травня, викликали на допит в рамках розслідування в якості свідка, але проти нього жодних слідчих дій не проводять

Про це повідомив радник Міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВС.

«У ході оперативно-розшукових заходів   правоохоронцями був затриманий, а потім судом арештований, Сергій Долженков на прізвисько «Капітан Какао». Наразі слідством уже встановлена причетність цього громадянина до організацій одеської трагедії. Також встановлено, що батько Сергія Долженкова, колишній ректор міліцейського ВУЗу, генерал міліції намагався організувати втечу свого сина із країни. До цього навіть залучили гримера, аби змінити його зовнішність. Окрім цього, у будинку профспілок був знайдений його пістолет, який він отримав, будучи ще працівником міліції. Так вони намагалися вдати, що він також загинув під час пожежі», - йдеться у повідомленні.

«Слідчими допитаний брат Сергія Долженкова, який є одним із керівників виборчого штабу кандидата в мери Одеси від партії «УДАР». На цей час стосовно Олега Долженкова ніяких слідчих дій не проводилося», - зазначив радник міністра.

Нагадаємо, 19 травня в МВС заявили, що люди зі штабу Гурвіца можуть мати відношення до подій 2 травня в Одесі. В свою чергу Гурвіц спростував ці звинувачення, назвавши їх провокацією та наклепом з боку «Батьківщини».