На Житомирщині знайшли сувенірну гармату екс-міністра оборони

Про можливу належність гармати колишньому високопосадовцеві свідчить красномовний вигравіруваний пам’ятний напис на ній

Гармату було знайдено неподалік від школи в одному з населених пунктів Ємільчинського району, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВС.

Нині знахідку вивчають експерти-криміналісти.

"Обходячи територію звичайнісінької сільської загальноосвітньої школи, директор навчального закладу звернув увагу на об’ємний предмет, прихований у кущах і прикритий ганчір’ям. Коли ж чоловік смикнув ряднину – не повірив своїм очам: під нею знаходилася… ядрова гармата. Керівник школи терміново зателефонував до міліції", - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Правоохоронці визначили, що знахідка - це сувенірний екземпляр ядрової гармати довжиною – 160 см, висотою – 45 см і шириною – 60 см.  Окрім того, під час огляду було виявлено вигравіруваний вітальний напис, адресований колишньому міністру оброни України з нагоди його дня народження.

Також у прес-службі повідомлять, що циліндричний пристрій до гармати було обмотано ізольованою стрічкою. Жодної загрози навколишньому оточенню підозрілий предмет не становив.

Усе вилучене наразі направлено на експертне дослідження. Правоохоронці з’ясовують, звідки взявся у селі такий дорогий трофей, а також осіб, причетних до облаштування його схованки.

"Якщо ж експертиза визнає знахідку певним видом озброєння, останнім загрожує кримінальна відповідальність, передбачена ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, у вигляді ув’язнення строком від трьох до семи років", - наголосили у міліції.

Фото МВС України