Сьогодні в Каннах покажуть "Майдан" Сергія Лозниці

Довкола стрічки про українську революцію не вщухає ажіотаж як серед глядачів, так і серед представників світових ЗМІ

Сьогодні, 21 травня, у рамках Каннського кінофестивалю відбудеться спеціальний показ документального фільму Сергія Лозниці "Майдан", повідомляє Еспресо.TV.

За словами українського режисера, для зйомок стрічки про Майдан йому довелось призупинити роботу над проектом, присвяченому трагедії Бабиного Яру. Цікаво, що "Майдан" був знятий без фінансування, лише однією камерою і з залученням звукорежисера.

Прес-конференцію, присвячену демонстрації стрічки, український режисер планує розпочати з заяви щодо режисера з Криму Олега Сенцова, затриманого ФСБ Росії за звинуваченням у підготовці теракту.

Неабияку цікавість до стрічки Лозниці виявляють представники російських ЗМІ, втім напередодні режисер відмовився від контактів з журналістами Росії.

Лозниця, який народився в Білорусі й наразі проживає у Німеччині, є неодноразовим учасником кінофоруму в Каннах. Знята ним у 2010 році стрічка "Щастя моє" стала першим ігровим фільмом, який представляв Україну в конкурсній програмі Каннського фестивалю.

Наступна картина "В тумані" (2012) також була також представлена у Каннах і отримала нагороду Міжнародної асоціації кінопреси FIPRESCI.