Стрічка "Два дні, одна ніч" очолила рейтинг претендентів на "Золоту пальмову гілку"

Творці фільму брати Дарденн можуть стати першими власниками трьох головних нагород кінофоруму в Каннах

Рейтинг претендентів на "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю за версією авторитетного журналу "Film Francais" очолила стрічка бельгійських режисерів братів Дарденн "Два дні, одна ніч", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ІТАР-ТАРС.

Після вчорашньої демонстрації у Каннах фільм посунув на другу позицію "Зимову сплячку" Нурі Більге Джеілана, яка очолювала рейтинг з самого початку фестиваля.

У рейтингу ще одного журналу "Screen" картина бельгійців також піднялася на високу третю позицію.

Брати Даж-П'єр та Люк Дарденн мають шанс увійти в історію світового кінематографу, як перші власники трьох "Золотих пальмових гілок". Режисери вже удостоювались нагороди у 1999 та 2005 роках з фільмами "Розетта" і "Дитя". Окрім того, у 2011 році за стрічку "Хлопчик з велосипедом" брати отримали в Каннах Гран-прі, другу за значимістю нагороду кінофесту.

Стрічка "Два дні, одна ніч" розповідає історію жінки, яка намагаєтсья переконати колег відмовитися від своїх щорічних бонусів для того, щоб вона могла зберегти роботу. Головну роль зіграла оскароносна французька акторка Маріон Котійяр.

Журнали "Film Francais" та "Screen" є одними з найбільш авторитетних видань, які щороку намагаються передбачити результатиКаннського кінофестивалю. Частіше за все названі виданнями стрічки дійсно ставали лауреатами фестивалю.

Під час складення рейтингу претендентів на цьогорічну "Золоту пальмову гілку" журналісти Еспресо.TV враховували думки обох журналів.