Сюмар: В Україні створюється новий канал іномовлення

Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар розповіла про концепт каналу іномовлення, який створюється за участі РНБО

Про це вона написала на своїй сторінці у «Фейсбуці», передає Еспресо.TV.

«По-перше, Україні потрібне іномовлення англійською та російською мовою, аби мати можливість доносити українську позицію, по-друге, ми не можемо і не будемо копіювати російську пропагандистську машину, бо це неефективно і дорого, по-третє, іномовлення має пропагувати українські цінності, цінності нової України, яка прагне не бути постсовком чи авторитарною Росією, а натомість прагне успішної суспільної трансформації», - йдеться у повідомленні.

Сюмар також відзначила, що іномовлення має бути державним та мовити на закордон - країни СНД, Європа, США, і в українському випадку на тимчасово окуповану територію АР Крим. 

«В нас є частоти і їх треба наповнити сучасним та якісним інформаційним продуктом. Тоді як всередині країни в нас немає іншого шляху як створити потужний суспільний канал, який став би кнопкою номер 1 в інформаційному мовленні. Концепція фактично готова. Більше того, ми в процесі формування такого каналу на базі БТБ та УТР», - розповіла вона.

За її словами, БТБ, який був створений Арбузовим як банківський канал за гроші Нацбанку, тепер працюватиме на державу та забезпечення її інтересів в донесенні своєї позиції. 

«Зараз тривають юридичні процедури переоформлення. Там буде низка нових та цікавих форматів, які дадуть можливість світові побачити Україну. Але там не буде брехні та постановочних відео а-ля Russia Today. Це не наш шлях. Краще вчитися на інших прикладах, які значно більш авторитетні та довговічніші за продукти Геббельса», - підсумувала Сюмар.