Учасники національного круглого столу закликають Раду саморозпуститися, а українців - взяти на себе ініціативу в боротьбі з тероризмом

Круглий стіл національної єдності прийняв звернення до українського народу, в якому закликає громадян скласти зброю, а також взяти на себе ініціативу в боротьбі з тероризмом

Як повідомляє Еспресо.TV, відповідне звернення озвучив перший президент України Леонід Кравчук.

Так, у зверненні представники влади, політичних партій та громадськості закликають українців взяти на себе ініціативу в боротьбі з терористами, сформувати громадські ради і ініціативні групи.

Крім того, учасники круглого столу звернулися до Росії з закликом припинити втручання у внутрішні справи України, припинити агресивні дії, а також висловили сподівання, що політика нинішнього керівництва Росії не дозволить посварити братні народи. «Ми сподіваємося, що російський народ повірить в наші добрі наміри і України буде незалежною демократичною державою», - зацитував перший президент України.

Також учасники круглого столу звернулися до  західних країн підтримати і прийняти Україну до спільного європейського дому.

«Ми переконані що США, ЄС, міжнародні політичні організації не дозволять Росії зруйнувати сучасні засади міжнародної безпеки, безкарно нехтувати міжнародними угодами, під якими стоїть підпис Росії», - сказав Кравчук.

Також представники круглого столу закликали Верховну Раду "самій визначитися, чи має вона здатність забезпечити новий курс України, забезпечити мир та злагоду в суспільстві".