Влітку вийде ілюстрована книга про Майдан

Вихід 300-сторінкової книги "#EUROMAIDAN – History In The Making", заснованої на кращих художніх фото Майдану більш ніж 50 авторів, заплановано на липень 2014 року

За словами головного редактора видання Костянтина Доніна, основною задачею проекту є неупереджена демонтсрація і опис подій української революції 2013-2014 року, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коментарі".

"Задача проекту полягає в документуванні й осмисленні Майдану, як знакового явища у новітній історії Європи", - також зазначили видавці.

Під час підготовки проекту організатори переглянули більше 600 архівів фотографів і понад 10 тис. знімків. На сьогодні в проекті затверджено близько 500 фотографів. Серед них - відомі українські професіонали Роман Пашковський, Дмитро Ларін, Олександр Чекменьов, Олександр Бурлака, Анна Грабарська, Владислав Мусієнко, Максим Левін, Сергій Харченко та інші.

Окрім фотографій професіоналів, у книзі використають і любительські кадри, які допомагають розкрити тему Майдану.

Видання міститиме тексти українською та англійською мовами, запланований об'єм книги - 300 сторінок.

Організатори також анонсували виставку фотографій, використаних у книзі, які відбудеться у Києві у вересні. У 2015 році ці фотографії планують показати у Берліні, Відні та Лондоні.

Нагадаємо, сьогодні, 21 травня, у рамках Каннського кінофестивалю відбудеться спеціальний показ документального фільму Сергія Лозниці "Майдан",