Затриманого журналіста Russia Today передадуть британському консулу

Нацгвардія у Маріуполі затримала за зйомку секретних військових об'єктів позаштатного журналіста телеканалу Russia Today, громадянина Великої Британії Грема Філліпса

Про це повідомили в українській службі ВВС, передає Еспресо.TV.

За даними каналу, зв'язок з ним пропав у вівторок вдень.

У прес-службі Національної гвардії повідомили, що передали журналіста Службі безпеки України.

Прес-секретар СБУ Марина Остапенко в коментарі BBC Україна заявила, що Грема Філліпса доставляють до Києва, і в середу ввечері він буде переданий консулу Великої Британії та звільнений.

Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило, що має контакт із владою України і готове надати необхідну консульську підтримку Грему Філліпсу.

"Його справді затримали за фотографування об'єктів антитерористичної операції, які не дозволено знімати. Він перебував у заборонених місцях. Зараз його доставляють до Києва і передадуть консулу та відпустять", - заявила Остапенко.

Вона уточнила, що СБУ з’ясовує ситуацією та обставини затримання.

У понеділок 35-річний Філліпс написав у "Твітері" про своє можливе затримання та видворення з України.

В останньому повідомленні у вівторок він зазначив, що його "таємно знімали" з лікарем у морзі Маріуполя.

"Ми досі не можемо зв'язатися з Гремом, ми дуже стурбовані, що з ним щось може трапитися", - заявив заступник глави англомовного департаменту Russia Today Олексій Кузнєцов.

Нагадаємо, раніше українські активісти звернулися до громадськості із закликом депортувати журналіста Russia Today Грема Філліпса за співпрацю з терористами у Слов’янську Донецької області.