На Луганщині почалась активна фаза АТО (ХРОНІКА)

Вранці українські силовики почали активну фазу антитерористичної операції на Луганщині

15:47 Парубій: На Сході України діють три групи бойовиків, які почали ділити зони впливу

На сьогоднішній день терористи і сепаратисти, які діють у Луганській і Донецькій областях, діляться на три групи

15:24 Терористи захопили в Лисичанську 4 шахти і вимагають вибухівку

Сьогодні озброєні терористи захопили декілька шахт в Луганській області в місті Лисичанськ

13:51 Сюмар: Минулої ночі загинули 13 силовиків

Заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Вікторія Сюмар повідомила про наразі підтверджену загибель 13 українських силовиків під час сутички з бойовиками минулої ночі у Луганській і Донецькій областях

12:38 Парубій: Українські силовики контролюють 11 районів Луганщини та частину Донбасу

Українські військовослужбовці повністю контролюють 11 районів в північній частині Луганської області, а також південну і західну частину Донецької області

Про це на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій

12:31 Після бою під Волновахою до лікарні доставили 31 людину, - Донецька ОДА

В результаті битви під Волновахою до лікарні госпіталізовано 31 людину з вогнепальними пораненнями.

12:07 Над будівлею Рубіжанської міської ради майорить український прапор

За словами, екс-мера Рубіжного Костянтина Козюберди, зараз над будівлею Рубіжанської міської ради розвивається український прапор. 

"У місті все спокійно. Сторонніх людей зі зброєю помічено не було. Українські війська пройшли по об'їзній, в Рубіжному не зупинялися. Відомо, що на тамошевском мосту було зіткнення з військами, були постраждалі. Зараз, наскільки я розумію, місто узяте в кільце військами і це добре, тому, що в місті має бути світло", - зазначив він.

12:01 Болотов благає Путіна ввести війська на Луганщину

«Керівництво Луганської Народної Республіки звертається до вас з проханням ввести миротворчі війська на територію Луганської Народної Республіки. Російська Федерація в особі її офіційних представників і народу братньої Росії визнала і підтримала проведення референдуму про створення незалежної республіки на території колишньої Луганської області, жителі якої скористалися природним правом народу на самовизначення. Результати його виявилися настільки вражаючими і переконливими, що не залишилося жодних сумнівів - народ зробив свій однозначний вибір», - заявив Болотов у своєму зверненні до Путіна та військових керівників російської армії. 

11:57 Головний терорист ЛНР оголосив про введення воєнного стану

Сьогодні лідер самопроголошеної «Луганської народної республіки» Валерій Болотов оголосив про введення воєнного стану, а ткож оголосив "мобілізацію".

Крім того, Болотов звернувся до президента Російської Федерації Володимира Путіна із закликом ввести "миротворчі війська" на територію самопроголошеної ЛНР.

11:10 В Лисичанську сьогодні не працюють школи та дитсадки

В місті сьогодні зранку не відкрилися школи та дитячі садки.

10:41 Під Рубіжним на Луганщині загинув сержант із Житомирщини

Як повідомляють ЗМІ, в результаті бою було смертельно поранено в голову сержанта Ярошенка Сергія Григоровича з Житомирської області також двоє військовослужбовців отримали поранення.

10:40 Терористи ЛНР готуються ввести військовий стан

Самопроголошена «Луганська народна республіка» сьогодні має намір ввести військовий стан через початок активної фази АТО.

10:15 Під Лисичанськом на Луганщині під час зіткнень з терористами поранено чотирьох бійців Нацгвардії

10:02 Під Волновахою сталися зіткнення. Загинуло 8 силовиків 

Відбулися бойові зіткнення українських силовиків з групами терористів поблизу міст Рубіжне (Луганщина) та Волноваха (Донеччина). 

З боку сил АТО є загиблі. Зокрема, під Волновахою, за інформацією Дмитра Тимчука, загинуло 8 українських силовиків, поранено 18.

10:02 Під Лисичанськом триває бій: Терористи Підірвали міст в районі залізничного вокзалу Рубіжного

За інформацією з різних джерел сьогодні на світанку українські військові підрозділи почали рух у бік Лисичанська - через міст в районі залізничного вокзалу Рубіжного, вони використовують бронетехніку

При цьому вони зустріли опір сепаратистів. Підірваний пішохідний міст через Сіверський Донець в районі Привілля - Стара Краснянка. У лікарню Лисичанська доправили одного убитого і двох поранених. Обидва поранені - жителі міста Свердловська Луганської області.

У Сєвєродонецьку сепаратисти скликають на допомогу жителів міста. Мабуть, щоб створити живий щит перед їх базою в будівлі інституту Хімтехнологія.