Талановитий український баскетболіст гратиме в США

16-річний гравець "Черкаських мавп" Святослав Михайлюк вирішив вступити до одного з університетів США і там продовжити спортивну кар'єру

З декількох пропозицій Михайлюк вибрав університет штату Канзас, в якому баскетбол є одним з пріоритетних видів спорту, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт "Мавп".

Уродженець Черкас Михайлюк засвітився в українському баскетболі ще в сезоні-2012/13, коли дебютував у матчах Суперліги у віці 15 років. Однак тоді він зіграв лише по пару хвилин в двох матчах. Влітку 2013 року Святослав заявив про себе на міжнародній арені, увійшовши до переліку кращих гравців юнацького чемпіонату Європи в Києві.

Потім був хороший сезон у Суперлізі у складі "Черкаських мавп", де він зіграв 24 матчі, набираючи в середньому 5,5 очок і роблячи 2 підбирання. Після закінченні регулярного чемпіонату Михайлюк відправився в американський Портленд на форум зірок світового баскетболу, що сходять, Nike Hoop Summit, де отримав хороші відгуки фахівців.

Одним з плюсів Михайлюка, якому 10 червня виповниться 17 років, є його універсалізм: він може грати одразу на трьох позиціях - розігруючий, атакуючий захисник та легкий форвард. Зріст - 197 см, вага - 80 кг.

За свою історію команда університету Канзасу тричі вигравала чемпіонат NCAA (американські змагання студентів). Серед його випускників - легенда світового баскетболу Уїлт Чемберлен (гравець, який набрав 100 очок у матчі НБА, коли в правилах було відсутнє поняття триочкового кидка), а також один з кращих діючих баскетболістів Пол Пірс.

Зазначимо, нині в команді університету Портленд грає ще один українець - Володимир Герун. Раніше після декількох років в університеті Меріленд Олексій Лень був у 2013 році обраний на драфті НБА під п'ятим номером. Зараз він виступає за "Фінікс".