Заарештовано рахунки директора медведчуківських "Вестей" Гужви за відмивання грошей Курченка, - ЗМІ

Податкова спільно з Держфінмоніторингом заблокувала рахунки ТОВ "Вісті Мас-Медіа" та директора зазначеного товариства Ігоря Гужви підозрюючи його у відмиванні грошей, кошти ніби-то надходили від Сергія Курченка

Про це пише "Телекритика" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Рахунки заблокували в рамка кримінального провадження за статтями Кримінального кодексу України ч.3 ст.212 «Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)», ч.2 ст.205 «Фіктивне підприємництво» та ч.3 ст.209 «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом».

Досудове розслідування встановило, що на рахунок компанії від фіктивного підприємства надійшли кошти у сумі 93,6 млн грн, які в подальшому були легалізовані. Окрім цього, виявлено, що в схемі легалізації грошових коштів використовувалися також особисті рахунки директора ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігоря Гужви.

За словами джерела, на рахунок Ігоря Гужви зараховано грошові кошти від низки компаній в якості оплати за сумнівні цінні папери, на загальну суму 277,8 млн грн. Частина отриманих коштів у сумі 54,1 млн грн була знята готівкою. У Гужви нібито відсутні задекларовані доходи для проведення таких операцій.

Також джерело повідомило, що кошти надходили нібито від структур, прямо пов'язаних із Сергієм Курченком.

Нагадаємо, газета «Вести» почала виходити в лютому 2013 року і розповсюджувалася переважно безкоштовно. Редакція газети в своїх матеріалах відверто підтримувала колишнього президента Віктора Януковича та дії Росії. За словами редакції, газета існувала на гроші невідомих «російських інвесторів», проте, за даними журналістських розслідувань, «Вести» були пов’язані з одіозним Віктором Медведчуком.