Росія відводить війська від кордону з Україною, щоб не наражатися на подальші санкції Заходу, - Таран

Головним фактором для прийняття рішення російським керівництвом про відведення військ від українського кордону стала загроза запровадження санкцій третього рівня проти Росії з боку ЄС

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив політолог Сергій Таран.

«Зараз Захід тисне на Росію, щоб вона не зривала вибори в Україні. І під тиском міжнародних санкцій Росія змушена піти на відведення військ від українських кордонів. Бо в іншому випадку до Росії будуть застосовані санкції третього рівня, які передбачають обмеження на цілі сектори економіки», - сказав він.

Він також відзначив, що майбутньому президентові доведеться зробити те, що до нього не робив жоден попередник – провести укріплений кордон з Росією.

«Повноцінного кордону між Україною та Росією за 23 роки незалежності так і не збудували. В нас кордон віртуальний. І президентам було незручно з політичної точки зору говорити про укріплення кордону. Зараз загрози військового вторгнення немає, Росія більше зацікавлена в підтримці терористів та дестабілізації ситуації. Зараз новий президент повинен зробити те, що до нього не робив жоден з попередників – провести укріплений кордон», - наголосив Таран.