В Каннах права на прокат "Племені" Слабошпицького придбали дистриб'ютори Франції, Данії, Японії та Нідерландів

Вчора, 21 травня, в рамках конкурсної програми Тижня критики Каннського rінофестивалю відбулася світова прем'єра фільму "Плем'я" Мирослава Слабошпицького

Каннському показу експериментальної стрічки, повністю знятої мовою жестів, передувала масштабна міжнародна піар-кампанія, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta.ua.

Статті про "Плем`я" з'явилися у французькій "Le Monde", в авторитетних галузевих виданнях "Le Film Francais" і "Screen International", а італійська газета "La Repubblica" назвала фільм "прогнозованим скандалом в Каннах".

Програмний координатор "Тижня критики" Каннського кінофестивалю Ремі Боном зазначив, що "Плем'я" було найбільш очікуваним фільмом програми. На перший офіційний показ картини зібралася величезна черга, а близько 200 чоловік так і не змогли потрапити до зали.

"Фільм-нуар, фільм-шок на мові глухонімих без субтитрів. Майбутній володар Золотої камери?" - написав у "Твіттері" після перегляду стрічки Тьєррі Шез, оглядач Studio Ciné Live. 

Критики також відзначили операторську роботу Валентина Васяновича і акторську майстерність виконавиці головної ролі, Яни Новікової.

Оскільки картина є повнометражним дебютом Мирослава Слабошпицького, вона також номінується на "Золоту камеру" фестивалю. Варто зазначити, що це перший український фільм у програмі конкурсу, який проводиться на Каннському кінофестивалі вже 53 роки. 

На міжнародному кіноринку в Каннах, де фільм представляє французька компанія Alpha Violet, "Плем'я" презентували 19 травня. Відомо, що на даний момент стрічку придбали для широкого прокату дистриб'ютори Франції, Данії, Японії та Нідерландів. В український прокат стрічка вийде у вересні 2014 року.

Нагадаємо, 21 травня в Каннах також відбувся показ документального фільму "Майдан" режисера Сергія Лозниці, який напередодні відмовився спілкуватися з російськими журналістами.