Новинський передумав рятувати свій "Форум Банк"

Сценарій, який готувався для порятунку банку "Форум" і "Брокбізнесбанку", не буде реалізований

"Смарт-холдинг" в особі Yernamio Consulting Ltd відкликав свою заявку на участь у конкурсі з пошуку інвестора для банку "Форум", в який введена тимчасова адміністрація, пише Forbes

Сценарій, який готувався для порятунку банку "Форум" і "Брокбізнесбанку" в якому Мінфін хотів передати великі проблемні банки "Укргазбанку" також поки не може бути реалізований.

Раніше за дорученням уряду банк розробив три варіанти приєднання: Укргазбанк - банк "Форум" , Укргазбанк - Брокбізнесбанк, Укргазбанк - Брокбізнесбанк і банк "Форум".

"Всі три варіанти ми погодили з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, подали пропозицію до Міністерства фінансів", - розповів виданню глава правління "Укргазбанку" Сергій Мамедов. При цьому він уточнив, що для кожного варіанту було три моделі «лікування», зокрема - реалістична, песимістична і оптімістічная.

У будь-якому випадку реалізувати варіанти, запропоновані раніше "Смарт-холдингом" Вадима Новинського та "Украгазбанку", неможливо без внесення змін до чинного законодавства. Законодавчі ініціативи при цьому вже дозріли і знаходяться на розгляді в комітетах ВР.

Основними нововведеннями в Законі "Про Фонд гарантування вкладів" мають стати: створення умов для переведення вимог кредиторів (що не гарантуються Фондом) неплатоспроможного системно важливого банку в акції, облігації, субординований борг і встановлення спрощеного порядку проведення процедур, пов'язаних з придбанням інвестором неплатоспроможного або перехідного банку.

За інформацією Forbes, "Смарт-холдинг" в особі Yernamio Consulting Ltd відкликав свою заявку на участь у конкурсі з пошуку інвестора для банку.