Кравчук і Супрун затіяли конституційну реформу

В Україні розпочав роботу організаційний комітет з проведення народного референдуму, на якому буде затверджено нову редакцію Конституції України

Про це повідомила глава оргкомітету громадянської ініціативи «За народну Конституцію!», доктор економічних наук Людмила Супрун.

«Ми подали заявку в ЦВК, створено організаційний комітет, до якого увійшли Леонід Кравчук, Олександр Мороз, Леонід Каденюк і ще дуже багато висококласних фахівців», - повідомила Супрун.

За її інформацією, вже в середу - 28 травня - буде проведена прес-конференція в Києві, на якій буде представлена ​​загальна модель оновленого Основного закону, а в суботу відбудеться Форум, в якому візьме участь понад 2000 тисяч осіб з усіх регіонів України.

«Ми бачимо, що сьогодні Конституція не працює. Тому необхідна нова редакція основного закону», - зазначила Супрун і додала: «Ми готові до максимально широкого обговорення нової редакції, це не проект якоїсь партії, ми відкриті для всіх політичних і громадських організацій, яким не байдужа єдність України».

В якості основних принципів майбутньої Конституції Супрун бачить ліквідацію обласних і районних адміністрацій, посилення органів місцевого самоврядування, в тому числі в податковій політиці.

«Обласні та районні ради повинні створювати виконкоми, які б відповідали за ситуацію в регіонах, треба віддати владу на місця», - зазначила Супрун.

Крім того, на її думку, необхідно забезпечити можливість відкликання депутатів і визначити статус російської мови.