Відмову України оплачувати завищену ціну на газ Медведєв назвав "шантажем і хамством"

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв назвав вимоги України знизити ціну на газ із подальшою оплатою боргу шантажем і хамством

"Вони (Україна) повинні заплатити все, тому що угоди повинні виконуватися. Я дуже люблю цю цитату і в черговий раз процитую на латині: pacta sunt servanda - "всі договори, всі угоди повинні виконуватися". А ось графік платежів, графік ліквідації заборгованості - це можна обговорювати, але нехай починають платити", - сказав Медведєв в інтерв'ю програмі "Вести в суботу" з Сергієм Брілєвим, передає Еспресо.TV.

"Я сьогодні в черговий раз прочитав (хтось із їхніх начальників): "Так, будь ласка, будемо платити, але нехай спочатку іншу ціну запровадять". Це що за шантаж такий? Ви покажіть, що ви готові платити, тим більше грошики-то є. Покажіть, що ви внесли якусь суму зрозумілу, ось тепер давайте поговоримо про майбутнє співробітництво - це нормальна історія. А вони кажуть: "Ні, спочатку поверніть нам преференційну ціну, особливу ціну, а потім ми, можливо, погасимо вам борги" - це нікуди не годиться, це просто хамство", - вважає Медведєв.