Найбільше правопорушень під час виборів на Донеччині, - МВС

Станом на 12.00 правоохоронці зафіксували 19 правопорушень, пов’язаних із виборами

Про це на брифінгу у Кабінеті Міністрів України заявив радник Міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службі міліції.

Як зазначається, найбільше повідомлень до органів внутрішніх справ надійшло у Донецькій області – 9. Крім того, 4 повідомлення зареєстровано в Луганській області, 2 – у Запорізькій, ще по 1 – в Одеській, Тернопільській, Херсонській та Харківській. 

"Загалом можна сказати, що ці вибори унікальні, адже у двох областях вони проходять в умовах АТО.  Станом на 12.00 уже можна говорити про те, що явка на дільницях досить висока. Саме на виборчих дільницях службу несуть понад 64 тисячі працівників міліції", - повідомив представник МВС.

Третина від загальної кількості повідомлень (6) стосувалися пошкодження приміщення або майна виборчих комісій. Стільки ж повідомлень (6) пов’язані із захопленням невідомими особами майна виборчих дільниць, списків виборців, печаток тощо. Усі ці факти мали місце у місті Докучаївськ. Також на Донеччині зафіксовано 2 факти втручання в роботу виборчих дільниць з висуненням вимог щодо припинення їх роботи.

Крім того, зафіксовано 3 факти пошкодження виборцями своїх виборчих бюлетенів, а також 1 повідомлення про замінування виборчої дільниці в місті Харкові, яке не підтвердилося.
За всіма отриманими повідомленнями правоохоронці проводять перевірки.

Нагадаємо, що в рамках позачергових виборів Президента України відкрились і працюють 188 окружних виборчих комісій та 29017 – дільничних. До охорони громадського порядку та забезпечення належного рівня безпеки під час їх проведення залучено більше 82 тисяч працівників правоохоронних органів та понад 17,5 тисяч членів громадських формувань.