Речниця ДНР заявила про відставку через "утиски свободи слова"

Керівник прес-служби самопроголошеної Донецької народної республіки Олена Блоха заявила, що не може далі виконувати свої обов’язки

Про це вона написала на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Рішення прийнято. Я виходжу з процесу. Низка подій останнього тижня не дозволяють мені і далі продовжувати спілкування з керівництвом ДНР", - повідомила вона.

"Збройні активісти приходять у редакції, друкарні, телеканали, вимагають"змінити редакційну політику", вилучають тиражі, погрожують співробітникам", - пояснила вона своє рішення.

"До вирішення деяких ситуацій доводилося підключатися, перебуваючи навіть за межами Донецька. Деяким вдалося допомогти. Не впевнена, що вийде наступного разу", - додала Блоха.

"Подібні дії з боку ряду представників ДНР не можуть відповідати принципам демократії і свободи слова. Тому виконати поставлене переді мною завдання - налагодити роботу прес-служби ДНР - у таких умовах не уявляю можливим", - заявила вона.

"Відновити спілкування і роботу в прес-службі ДНР зможу, якщо зміниться ставлення до моїх колег, які працюють фактично у військових умовах", - підсумувала Блоха.

Як відомо, Олена Блоха є головним редактором "Муніципальної газети" Донецької міської ради.