В Дніпропетровську сепаратисти спробували штурмувати ОДА. Затримано 37 людей

В Дніпропетровську невідомі навагалися штурмувати приміщення облдержадміністрації, але отримали відсіч від правоохоронців

Як повідомили в дніпропетровському управлінні міліції, під час події постраждало близько двох десятків міліціонерів, передає УНН.

Як зазначили правоохоронці, на теперішній час 37 учасників акції за порушення громадського порядку затримані та доставлені до райвідділів міліції міста.

18 працівників міліції отримали поранення. Під час протидії нападу співробітники органів внутрішніх справ не застосовували спецзасоби та не мали травматичної зброї. В мобільних телефонах затриманих виявлені СМС-повідомлення з пропозиціями отримання за участь в акції грошей від 600 до 800 гривень.

За фактом протиправних дій біля державної адміністрації слідчим відділом Дніпропетровського міського управління міліції внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувано та відкрито кримінальне провадження за статтею «масові заворушення».

За фактом отримання тілесних ушкоджень працівниками міліції відкрито кримінальне провадження за статтею «опір представникові влади».

За фактом посягання на життя працівників міліції відкрито кримінальне провадження за статтею «посягання на життя працівника правоохоронного органу».