Явка виборців на закордонних дільницях утричі-вчетверо вища, ніж була під час минулого голосування

Українці, які сьогодні перебувають закордоном, "штурмують" іноземні виборчі дільниці, аби проголосувати за нового президента України

У соцмережах пишуть, що явка на одній із дільниць у французькому Парижі вчетверо вища, ніж була на попередніх виборах – 200 осіб прийшли тода, а нині вже проголосували майже тисяча українців, повідомляє tsn.ua.

Тим часом в Італії відкрили лише три дільниці. Тож там виникла 4-тисячна черга. "Зараз на виборчій дільниці в Італії. Черга з більш ніж 4000 людей. Черги не рухаються. Таким чином не вдасться проголосувати багатьом. А все тому, що в Італії були відкриті лише три виборчі дільниці", - написав у "Фейсбуці" активіст київського Майдану Віталій Уманець.  

У російській столиці Москві до дільниці, яка розташована в посольстві України, посилили заходи безпеки – поставили залізний турнікет та металошукач.

"Вибори президента України, Москва, сьогодні. Моя дочка, внучка і старший онук. Я дуже ними пишаюся! Там хтось розумний, цитуючи когось великого, писав: виховуєш сина - виховуєш чоловіка; виховуєш дочку - виховуєш націю", - написала у "Фейсбуці" журналістка з Феодосії в окупованому Криму Ірина Прокопюк.