Гурвіц оскаржуватиме результати виборів мера в Одесі

Виборчий штаб кандидата в міські голови Одеси Едуарда Гурвіца в суді оскаржуватиме рішення виборчих комісій з огляду на масові фальсифікації, йдеться в заяві його виборчого штабу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

«Штаб буде оскаржувати рішення виборчих комісій в суді, а також звернеться до правоохоронних органів з вимогою притягнути до відповідальності організаторів і виконавців масштабних фальсифікацій», - йдеться у заяві.

Як зазначається, 25 і 26 травня спостерігачами на виборах від Гурвіца було складено близько тисячі актів про виявлені порушення виборчого законодавства, в тому числі суттєві. Зокрема, про масштаб фальсифікацій можна судити з виявлених у Суворовському районі чотирьох сумок із підробленими бюлетенями. «Перерахунок вмісту показав, що в сумках знаходилося 13545 бюлетенів, в яких була проставлена галочка навпроти прізвища (кандидата) Геннадія Труханова, і 3324 чисті бюлетені», - наголошується у документі.

Причому народні депутати України, які були присутні при опису вмісту сумок, стверджують, що бюлетені були не ксерокопіями, а справжніми, заявляють у Гурвіца.

Суворовським райвідділом міліції Одеси розпочато кримінальне провадження за ознаками статті 158 Кримінального кодексу.

Крім того, зазначають у штабі, задовго до дня голосування фіксувалися випадки внесення «мертвих душ» у списки, появи «гумових» квартир з десятками прописаних людей, виключення цілих кварталів зі списків виборців, і навпаки - включення в них неіснуючих людей і адрес.

«Всі ці порушення зафіксувані членами Комітету виборців України та інших громадських організацій», - сказано в документі.