На виборчій дільниці у Миколаєві счинилася бійка за участю кандидата в мери

Сьогодні на одній з виборчих дільниць Миколаєва сталася бійка, учасниками якої стали голова, член комісії, спостерігач від партії, кандидат в мери міста та голова громадської організації

Про це повідомили в УМВС Миколаївщини, пише Еспресо.TV з посиланням на УНН .

Як розповіли в міліції, сьогодні приблизно о 22.00 до правоохоронців, які несли службу з охорони громадського порядку біля будинку, де проходило голосування, звернулась голова виборчої комісії із заявою про те, що спостерігач порушує правила виборчого процесу.

Жінка повідомила, що під час роботи комісії один з спостерігачів, який представляв політичну партію та редакцію ЗМІ, почав фотографувати документи, які обробляли члени комісії. При цьому чоловік розпочав сварку, звинувачуючи присутніх у тому, що вони намагаються сфальсифікувати вибори. Голова та один із членів комісії зробили зауваження учаснику виборчого процесу щодо його поведінки та запропонували покинути приміщення, де проводилося голосування. Спостерігач відмовився залишати кімнату, продовжував заважати роботі та, діставши балончик із сльозогінним газом, розпилив його по залі.

Працівник міліції, намагаючись виконати прохання голови комісії та вивести з приміщення порушника, викликав слідчо-оперативну групу Заводського РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області. Одночасно товариш спостерігача викликав на підмогу представників громадської організації.

Коли правоохоронці приїхали до виборчої дільниці, то застали біля входу до будівлі одного з кандидатів в мери та керівника громадської організації, які голосно з’ясовували стосунки, періодично застосовуючи фізичну силу, а в приміщенні виборчої дільниці спостерігача-порушника, який відмовлявся виходити з кімнати, де проводилось голосування.

Як з’ясувалось, конфлікт між кандидатом в мери та керівником громадського об’єднання виник внаслідок бажання обох чоловіків попасти до кімнати, де знаходилась комісія і бюлетені. Голова організації наполягав на тому, що він повинен допомогти спостерігачу, який потрапив у складу ситуацію, а кандидат в мери вважав за необхідне також бути присутнім під час встановлення обставин події, яка відбулась на дільниці.

Дані про подію внесено до єдиного обліку. Проводиться перевірка щодо встановлення обставин подій, що передували виникненню конфлікту як у приміщенні виборчої дільниці, так і на прилеглої до неї території. «Всі учасники ситуації надають пояснення", - зазначили в міліції.

Виборча дільниця продовжує роботу.