Низька явка на Харківщині - результат погроз з боку сепаратистів, - Балута

Явка виборців на Харківщині 25 травня могла бути й вищою, якби не рівень погроз, які лунали від сепаратистських бойовиків у сусідніх регіонах. Позитивним можна назвати те, що обійшлося без серйозних інцидентів

Про це розповів голова Харківської обласної держадміністрації Ігор Балута, відповідаючи на питання журналістів, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Щодо явки ще позавчора я був іншої думки: очікувалося 60-65%. Що вплинуло? Ми потрапили у рожеву зону ризику. Вплинула сукупність чинників, включаючи той рівень погроз, які були перед виборами і які ніхто не знімав. Ми працювали з тим, щоб нічого не сталося поганого, і ви нашу роботу бачите", - зазначив Балута.

За його словами, найвища явка зафіксована у Зачепилівському (60,7%), Близнюківському (55,6%) та Ізюмському (55,2%) районах. Найнижча - у містах Куп‘янськ (38,7%), Ізюм (39%) і Первомайський (41,1%).

"Харківська область гідно справилася з поставленим завданням: з понад 2 млн виборців участь у виборах взяли близько половини. Серйозних правопорушень не зафіксовано - завдяки злагодженій роботі ОДА, СБУ та міліції", - підкреслив Балута.