Прикордонники відловили росіянина, який розчарувався в ЛНР

Українські прикордонники затримали громадянина Росії, який намагався непомітно повернутися до Росії після участі у діяльності так званої Луганської народної республіки

 Про це Еспресо.TV. повідомили у прес-службу Державної прикордонної служби України.

За даними відомства, росіянина було затримано на ділянці відповідальності відділу "Бірюкове". Чоловік повертався додому в обхід пункту пропуску "Довжанський" та намагався прослизнути крізь кордон непомітно. Однак прикордонники Луганського загону його відразу виявили та затримали.

Під час бесіди з'ясувалося, що чоловік приїхав в Україну ще на початку квітня 2014 року для того, щоб брати участь у боротьбі "з київською незаконною владою та "Правим сектором".

"Однак під час перебування в Україні росіянин, який раніше служив у підрозділах МВС Росії, з`ясував, що у Луганську та Луганській області насправді орудують бандити, п'яниці, колишні ув'язнені, яким байдуже, кого вбивати", - розповіли прикордонники. 

Крім того, затриманий повідомив, що в захопленій будівлі СБУ Луганська знаходиться дуже багато зброї, починаючи від ПМ, АК-47, РПК, ПК, СВД та закінчуючи гранатометами РПГ, "Муха" та ручними гранатами РГД та Ф-1.