Росія просить ОБСЄ доповісти про події в Донецьку

Росія звернулася до ОБСЄ із запитом про надання докладних відомостей про події, що відбуваються в Донецьку, та заходи щодо деескалації напруженості

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, повідомляє Еспресо.TV.

«У зв'язку з отриманням інформації про збройні сутички на околицях Донецька і наявні жертви терміново звернулися до керівництва ОБСЄ і розгорнутої на Україні спеціальної моніторингової місії цієї Організації із запитом про надання докладних відомостей про події, що відбуваються там, та заходи щодо деескалації напруженості», -  повідомили у відомстві.

Крім того, Російське МЗС висловило стурбованість тим, що внаслідок атаки бойовиків був закритий для польотів міський аеропорт.

«Закриття для польотів аеропорту цього міста ускладнюють рішення у взаємодії з італійською стороною гуманітарних питань, пов'язаних з вивезенням тіл російського громадянина А.Миронова та італійського журналіста А.Рокеллі» - заявили в МЗС.

Нагадаємо, в Донецьку сьогодні, 26 травня, в аеропорту почалася повноцінна АТО. Бої тривають. До сил ДНР в аеропорт прибуло підкріплення. За даними обласного управління охорони, в ході АТО постраждали три людини: 1 - загинув, 2 - отримали поранення.