В Бердянську затримали партію зброї, яку терористам поставляв колишній глава СБУ Якименко

В Бердянську співробітники СБУ затримали вантаж стрілецької зброї та вибухівки, яка призначалась для озброєння терористів

Як повідомили в прес-службі СБУ, 73 ящики з озброєнням були доставлені морським шляхом з території окупованого Криму.

Під час обшуку схованки, облаштованої терористами, оперативники вилучили 88 автоматів АК 74, 5 кулеметів РПК-74, 3 кулемети ПКМ, 24 гранатомети РПГ-22, 918 гранат РГД, 20880 набоїв.

У ході операції, під час якої зловмисники чинили опір, затримано трьох громадян України, серед яких брат самопроголошеного голови Маріуполя, тричі судимий Денис Кузьменко.

Встановлено, що вказану зброю сепаратисти мали намір застосувати під час запланованих терористичних акцій, у тому числі, захопленні морського порту і адміністративних будівель в Бердянську і Миколаєві у день виборів президента України.

За наявними даними, одним з організаторів незаконного постачання зброї є колишній очільник СБУ Олександр Якименко, якого Генеральною прокуратурою України оголошено у розшук за масові вбивства у Києві у лютому цього року.

«У зв’язку з цим СБУ звертається до міжнародних партнерів з проханням підключитися до пошуку і видачі Якименка правоохоронним органам України за пособництво терористичним організаціям», - заявили в СБУ.