Активісти Greenpeace заблокували платформу "Газпрому" в Голландії

Активісти організації Greenpeace заблокували зафрахтовану "Газпромом" бурову платформу Saturn в голландському порту Іжмуйден

Таким чином екологи намагаються перешкодити відправити платформу для буріння на родовищі " Долгінскій " в Печорському морі, повідомляє ВВС.

Платформа Saturn що ніколи раніше не бурила в північних морях, і її характеристики не дозволяють безпечно працювати в екстремальних умовах Арктики, пояснюється на сайті Greenpeace.

"Одного разу неадекватний вибір "Газпромом" підрядника для буріння на шельфі вже призвів до катастрофи – аварії бурової " Кольська" в 2011 році", - продовжує керівник енергетичної програми Greenpeace Росії Володимир Чупров .

У травні поліція Нідерландів затримала щонайменше 31 активіста природоохоронної організації Greenpeace за акцію протесту в порту Роттердама, де вони намагалися перешкодити пришвартуватися танкеру "Газпрому".

У вересні 2013 року активісти міжнародної організації спробували піднятися на платформу "Газпрому" в Арктиці на родовищі "Приразломное", після чого їх судно і вони самі були арештовані.

Російські правоохоронні органи порушили проти екологів кримінальну справу, проте після двох місяців у СІЗО активісти були звільнені за амністією.