Китай пропонує Росії заселити Далекий Схід працьовитими китайцями

Китай пропонує Росії заселити «найпрацьовитішим в світі китайським народом» величезні території російського Далекого Сходу

Таку думку висловив заступник голови КНР Лі Юаньчан, передає «ИТАР-ТАСС».

За його словами, на тлі складних процесів у світовій економіці Росія і Китай можуть спільними зусиллями зайняти особливу нішу.

«У Росії відчутна науково-технічна, ресурсна та інтелектуальна перевага. У Китаю є свої сильні сторони - це величезний ринок, найбільший у світі, який далі нарощується. У Китаї найбільше робочі сили, величезні фінансові ресурси», - заявив Лі Юаньчан.

На його погляд, ефективне поєднання цих факторів створить умови для зростання економіки і Росії, і КНР. «Як сказали наші бізнесмени, в Росії велика територія, а в Китаї найпрацьовитіший в світі народ. Якщо ми зможемо поєднувати ці фактори, то отримаємо істотний розвиток. У Росії велика територія і мало народу, в Китаї – навпаки», - додав Лі Юаньчан .

Також, за його словами, Росія і Китай можуть створити на Далекому Сході єдину економічну зону. Він зазначив, що великі проекти стратегічної важливості представляють ключову основу довгострокового торгово-економічного співробітництва. «Ми знаємо, що в Росії надають великого значення розвитку Далекого Сходу і розглядають в цьому плані Китай як пріоритетного партнера. Китайський уряд в свою чергу заохочує активність китайського бізнесу в розвитку російського Далекого Сходу», - підкреслив Лі Юаньчан, запропонувавши об'єднати в єдине ціле програму розвитку російського Далекого Сходу і стратегію підйому північного сходу Китаю.