МОК доручив Бубці розробити стратегію розвитку світового олімпійського руху

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка включений до однієї з робочих груп Міжнародного олімпійського комітету "Стійкість і спадщина", яка формуватиме стратегічний план майбутнього розвитку олімпійського руху до 2020 року

Робочі групи повинні підготувати рекомендації та нове бачення світового олімпізму, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Національного олімпійського комітету.

"Впевнений, робочі групи напрацюють цікаві нові ідеї та пропозиції. Дуже приємно, що матиму можливість зробити свій внесок у подальший розвиток світового спорту та олімпізму, поділившись власним баченням та досвідом", - каже Бубка.

Кожна група складатиметься з членів МОК, спортсменів та представників міжнародних федерацій і Національних олімпійських комітетів.

Обговорення буде зосереджено на п’яти темах: унікальність Олімпійських ігор, спортсмени в самому центрі олімпійського руху, олімпізм в дії, роль Міжнародного олімпійського комітету, а також структура й організація МОК.

Запропоновані ідеї та ініціативи будуть розглянуті на Олімпійському саміті, презентовані Виконкому МОК та затверджені на позачерговій Сесії МОК в Монако, яка відбудеться 8 - 9 грудня цього року.