Після виборів українські акції на Варшавській біржі зросли майже на 10%

Індекс українських акції на Варшавській фондовій біржі WIG Ukraine на кінець 26 травня закрився на 9,5% вище закриття в п'ятницю

Папери українських емітентів дорожчали на тлі позитивної динаміки польського фондового ринку, головні індикатори якого, однак, продемонстрували скромніше зростання, передає УНІАН.

Серед українських компаній учора найбільше подорожчали папери компанії Milkiland, що продає левову частку своєї продукції в Росію, - на 23,8%, а також сільськогосподарських Agroton та IMC - на 16,6% і 14,7% відповідно.

Компанії увійшли до п'ятірки компаній на Варшавській біржі, що найбільше подорожчали, а акції IMC вперше з кінця січня поточного року коштували дорожче 10 злотих (1 долар = 3 злотих).

Найбільша українська компанія на ВФБ - Kernel збільшила свою капіталізацію на 12,4% на тлі 7,7% плюса віце-лідера Astarta. Вуглевидобувач Coal Energy додав 8,6%.

Ovostar Union завершив торги на рівні п'ятниці, а єдиною компанією, що подешевшала, стала судноплавна KDM Shipping, яка втратила 0,36% своєї капіталізації.