Президент Абхазії погодився на відставку уряду, а потім і сам втік із захопленого опозиціонерами будинку адміністрації

Президент Абхазії Олександр Анкваб погодився на дострокову відставку уряду республіки, генерального прокурора і глав двох районів

Таке рішення, передає "Інтерфакс" з посиланням на секретаря Ради безпеки республіки Нугзара Ашуба, було прийнято в ході переговорів з представниками опозиції, повідомляє Еспресо.TV. 

Рауль Хаджимба, що брав участь у переговорах,  вийшов до присутніх перед будівлею адміністрації президента в Сухумі опозиціонерів і закликав не розходитися, поки не буде підписаний указ про розпуск кабінету міністрів. Він додав, що опозиція наполягає також на відставці Анкваба.

Міністр оборони Абхазії Мераб Кишмарія, в свою чергу, заявив, що армія не втручатиметься у внутрішньополітичну ситуацію в країні, а переговори з опозицією будуть продовжені.

Раніше прихильники опозиції вийшли з будівлі адміністрації, в яку вони проникли, розбивши вікна і зламавши двері. Сам президент покинув приміщення, як тільки туди потрапили опозиціонери.

Нагадаємо, як передавало Еспресо.TV, вдень в центрі Сухумі зібралися кілька тисяч опозиціонерів, які зажадали від президента проведення термінових реформ. Серед головних проблем представники опозиції позначили безробіття, налагодження відносин з Росією і питання паспортизації етнічних грузин, які проживають в східних регіонів.