Україна має право захищати порядок у країні силою – США

Україна має право застосовувати силу для забезпечення порядку і стабільності в країні

Про це заявила речниця Державного департаменту США Джен Псакі, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

«Ми говоримо про групу озброєних російських бойовиків, які були агресивними, захоплювали будівлі та нападали на аеропорти. Тож українці мають повне право захищати і підтримувати стабільність і порядок у своїй країні», – говорить Псакі.

За словами Псакі, США продовжуватимуть обговорення ролі Росії у дестабілізації ситуації в Україні і ухвалить щодо цього відповідне рішення.

«Ми відчуваємо руку Росії у діях озброєних бойовиків на сході України. Вони зробили чимало для того, щоб завадити проведенню виборів. Але пори це, явка 25 травня була понад 60 відсотків, що є надзвичайно важливим знаком. Ми продовжуватимемо обговорення щодо того, яка у цьому була роль Росії і яке рішення щодо цього ми маємо ухвалити», – наголошує речниця Держдепу.

Нагадаємо, сьогодні президент Росії Володимир Путін закликав владу України негайно припинити «каральну операцію» на сході країни.

Перший віце-прем’єр-міністр українського уряду Віталій Ярема заявив, що антитерористична операція проводитиметься на сході України до повного знищення бойовиків.