Український МЗС звинуватив Кремль у сприянні терористам

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим проривом на українську територію з боку Росії групи озброєних терористів на вантажівках

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, передає Еспресо.TV.

"Незважаючи на попередження, передані українською стороною дипломатичними каналами, щодо концентрації на українсько-російському кордоні до 40 вантажних автомобілів з озброєними людьми, російська сторона не вжила жодних кроків для попередження їх проникнення на територію України. 

...Усе відбувалося за повної бездіяльності російських прикордонників. Більше того, є всі підстави стверджувати, що напрямок російських терористів на територію України організовується та фінансується під безпосереднім контролем Кремля і російських спецслужб", - йдеться в повідомленні.

У золвнішньополітичному відомстві стверджують, що ми, по суті, маємо справу з неприхованою агресією проти України з боку Росії, експортом російського тероризму на територію нашої держави. І сьогодні у східних областях нашим правоохоронцям протистоять добре підготовлені і озброєні російські найманці, готові грабувати, залякувати, катувати і вбивати українських громадян.

МЗС України закликало міжнародну спільноту вжити негайні та рішучі дії, щоб зупинити агресію Росії проти України та світового порядку. "Необхідно спільними зусиллями змусити Кремль припинити постачання терористів і зброї на територію нашої держави, відкликати російських диверсантів з території України, щоб відновити мир і стабільність у нашій державі та регіоні", - заявили в МЗС.

Як вже повідомляло Еспресо.TV, у ніч з 26 на 27 травня 2014 р. під час бою на кордоні з Росією українські прикордонники знищили п'ять бойовиків, прорывавшихся з території РФ, і взяли одного в полон.