Баррозу попередив прем'єра Болгарії, що не слід порушувати правила ЄС будівництвом "Південного потоку"

Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу попередив прем'єр-міністра Болгарії Пламена Орешарского про реакцію ЄК в разі порушення європейських правил при роботі газопроводу "Південний потік"

Таку заяву Баррозу зробив по завершенні неформальної вечері лідерів країн-членів ЄС, передають РИА Новости.

"Я заявив членам Євроради, що деякі угоди, які обговорювалися і продовжують обговорюватися по "Південному потоку", суперечать правилам Євросоюзу. Ми будемо, звичайно, діяти в цьому відношенні. І сьогодні я поінформував прем'єр-міністра Болгарії про наміри щодо цього. Необхідно, щоб правила нашого внутрішнього ринку дотримувалися", - сказав він.

За словами Баррозу, ЄК вживе заходів в будь-який момент, коли вважатиме, що правила внутрішнього ринку Євросоюзу порушуються.

Заява Баррозу прозвучало на тлі повідомлень про перемогу спільного підприємства "Стройтрансгаз консорціум", яке створили "Стройтрансгаз" і болгарська Gasproekt Jug AD, в тендері на робоче проектування, поставку обладнання та матеріалів, будівельно- монтажні роботи, навчання персоналу і введення в експлуатацію магістрального газопроводу "Південний потік" у Болгарії.

Нагадаємо, компанія ЗАТ "Стройтрансгаз" російського бізнесмена Геннадія Тимченка виграла тендер South Stream Bulgaria на будівництво магістрального газопроводу "Південний потік" на території Болгарії. Суму контракту не називають, але раніше ЗМІ писали, що вона може досягати 3,3-3,5 млрд євро. У тендері, який стартував у грудні 2013р., взяли участь 11 претендентів, у тому числі компанії з країн ЄС, Росії, Індії, Швейцарії і Японії.