Гельсінська комісія США вважає українські вибори "переломними"

Вибори Президента України стали переломними у її зусиллях позбавитись від російського впливу на внутрішні справи та у боротьбі із корупцією

Про це заявив голова Гельсінської комісії США сенатор Бен Кардін, передає Еспресо.TV, з посиланням на Укрінформ.

"Вибори в неділю були доленосним днем для України та поворотним моментом у її зусиллях в подоланні російського втручання в процес демократичного розвитку. Це також надало Україні шанс покінчити з минулим, з важкою спадщиною корупції", - йдеться у заяві.

Голова Гельсінської спілки США висловив підтримку діям ОБСЄ та відзначив, що ця організація "докладає величезних зусиль в Україні, спрямованих на сприяння стабільності та заохочення демократії".

Водночас сенатор засудив дії окупаційної влади Криму та сепаратистів у Донецькій і Луганській областях, які "позбавили українців права голосу шляхом насильства, залякування та страху".

Кардін наголосив, що український народ показав мужність та стійкість "перед обличчям величезних внутрішніх проблем і серйозних зовнішніх загроз". Він підкреслив, що Сполучені Штати "продовжуватимуть стояти поряд з народом України та його новообраним президентом, щоб подолати ці проблеми й побудувати вільне, незалежне та демократичне майбутнє".