Команда "Київміськбуду" вивела з компанії 1 млрд. грн. і продовжує забирати активи, - Сенченко

Команда «Київміськбуд», пов'язана з попередньою владою, за даними МВС України, вивела з компанії понад один мільярд гривень

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки заступника глави Адміністрації президента України Андрій Сенченко, передає Еспресо.TV.

"Там сьогодні окопалася команда, глибоко ешелонована, що має і "смотрящих", і кураторів, серйозну інформаційну підтримку. Ця команда продовжує виводити з "Київміськбуду" майданчики, будівлі, споруди, а також медичні активи. Виводяться і фінансові ресурси.

22 квітня МВС зробило заяву про те, що розпочато кримінальне провадження і обсяг претензій складає понад 1 мільярд гривень. Це те, що вкрадено у "Київміськбуду". Коли вкрадена така сума, то опірність дуже і дуже жорстка", – сказав Сенченко.

Він стверджує, що йому та т.в.о глави АП Сергієві Пашинському вже надходили погрози від тих, хто намагається чинити опір і захищає вкрадене. "Нам погрожували тим, що влаштують розправу за допомогою одного з провідних українських телеканалів і для цього вони очікують санкцію з Відня", – зазначив Сенченко.

За його словами, дії влади в цій ситуації будуть максимально публічні, зрозумілі громадянам і киянам. І при зміні команди «Київміськбуду» це робитиметься не під килимом, а публічно перед телекамерами, пообіцяв він.