Прокуратура закрила справу проти київської вчительки Ніни Москаленко

Слідчі Печерського райуправління міліції закрили кримінальне провадження стосовно київської вчительки Ніни Москаленко

Як повідомили Еспресо.TV в столичній прокуратурі, справу закрили за втручання прокурора міста Києва Миколи Герасимюка та прокуратури Печерського району.

«У червні 2012 на подвір’я будинку жінки за адресою провул. Землянський,14 прийшло четверо невідомих, які почали без її дозволу вимірювати земельну ділянку. Між вчителькою та вказаними особами виникла суперечка, у ході якої тілесні ушкодження отримав 27-річний чоловік», - повідомили в відомстві.

За цим фактом стосовно Москаленко було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 122 Кримінального кодексу України (нанесення тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості).

В прокуратурі зазначили, що в ході досудового розслідування проведено оцінку доказів, зібраних у зазначеному кримінальному провадженні, за результатами якої встановлено, що в діях Ніни Москаленко був відсутній умисел на заподіяння тілесних ушкоджень потерпілому.

Зважаючи на це органом досудового слідства під процесуальним керівництвом прокуратури Печерського району винесено постанову про закриття вказаного кримінального провадження у зв’язку з відсутністю в діях Ніни Москаленко складу злочину.

Нагадаємо, тривалий час рейдери намагалися відібрати у київської вчительки Ніни Москаленко її оселю на Печерську. В квітні минулого року невідомі виселили Ніну Москаленко з її помешкання. Вони силоміць витягнули жінку на вулицю, викинули її речі, а будинок заварили металевими щитами.

Раніше Москаленко неодноразово заявляла, що її залякують і намагаються силоміць виселити з її помешкання невідомі особи на підставі того, що 13 грудня 2012 року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про її виселення та позбавлення права власності на землю. Водночас у Печерському райсуді столиці роз'яснили, що питання про позбавлення Москаленко права власності на землю або на будинок та про її виселення не розглядалося.

19 червня 2013 Апеляційний суд Києва поставив крапку в цьому питанні - ухвалив рішення на користь київської вчительки, згідно з яким її було визнано першочерговою спадкоємицею спірної частини будинку.