Силовиків з 5 відомств об'єднають у Службу фінансових розслідувань

Служба фінансових розслідувань України буде створена на базі п'яти відомств. СФР буде підконтрольна Кабміну, який призначатиме і звільнятиме голову служби та трьох його заступників за поданням прем'єр-міністра

Про це повідомив на брифінгу заступник міністра доходів і зборів Володимир Хоменко, представляючи концепцію Служби фінрозслідувань (СФР), повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РБК-Україна".

За словами Хоменка, нове відомство об'єднає 5 служб, які існують сьогодні: податкової міліції, Управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС (в частині розслідування податкових порушень), Управління по боротьбі з економічними злочинами МВС, відповідну службу в СБУ і Держфінінспекцію.

Концепція СФР була затверджена на засіданні урядового комітету 23 травня. Однак прем'єр Арсеній Яценюк попросив обговорити створення Служби з бізнесом, а також отримати висновок західних експертів.

Передбачається, що раз на рік СФР буде звітувати перед Верховною Радою про свою діяльність. Також цій структурі планують надати право законодавчої ініціативи. 

Як стверджує Хоменко, Служба буде цивільною, а співробітників забезпечать привабливим соцпакетом.