Вчені виявили "ген ожиріння", який відповідає за вибір продуктів харчування

Особливий ген впливає на відчуття голоду і здатність людини протистояти бажанню їсти

Про це стверджують вчені з американського Національного інституту здоров'я, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

Вони пояснюють схильність окремих людей до ожиріння особливостями на генетичному рівні. Експерти визначили, що люди з однією або двома копіями особливого FTO-гена споживають все більш калорійну їжу зі збільшенням віку.

Дослідження виявило в таких людей знижену функцію частин мозку, які відповідають за частоту вживання їжі та смакові функції. Вчені вважають, що відповідні гени впливають на дані функції мозку, через що людина стає схильної до вживання калорійних продуктів.

Втім, дослідники зазначають, що даній проблемі можна успішно протистояти. Головним у даному випадку є усвідомлення того, що бажання вживати калорійні продукти пов'язано з генетичними особливостіми організму.

Нагадаємо, раніше вчені виявили, що неправильне вживання фруктових соків, які зарекомендували себе як здоровий продукт, може стати причиною виникнення проблем зі здоров'ям, у тому числі й ожиріння.