Відомий німецький режисер закликав звільнити українського колегу Олега Сенцова

Відомий німецький режисер, лауреат головних нагород Каннського та Венеційського кінофестпивалів Вім Вендерс закликав звільнити українця Олега Сенцова, затриманого ФСБ Росії

Про це він заявив виданню "Deutsche Welle", повідомляє Еспресо.TV.

"Ми дещо засмучені, а також перебуваємо в розпачі, бо у нас тут зв’язані руки. Що звідси робити, окрім як закликати до звільнення?" - заявив режисер, 

Європейська кіноакадемія, яку очолює Вендерс, також вимагає негайного звільнення українського митця.

"Ми, звичайно, не можемо обперезатися Калашниковими і піти в атаку. Ми можемо лише створювати фільми і за допомогою образів впливати на свідомість. Адже ми не політики", - додав він.

Вендерс сподівається, що заяву кіноакадемії почують у Росії.

Як відомо, українського кінорежисера Олега Сенцова, затриманого у Криму працівниками російської ФСБ 11 травня, звинувачують у організації теракту. Пізніше повідомлялося, що його та ще одного затриманого активіста Олександра Кольченка етапували до Москви.

Олег Сенцов
Фото:
 aif.ru

Сенцов неодноразово брав участь в акціях протесту проти режиму Януковича на київському Майдані та виступав проти анексії Криму Росією. 

Зараз українському митцю загрожує десять років ув’язнення. Представляти Сенцова в суді буде російський адвокат Дмитро Дінзе, котрий уже захищав критично налаштовану до Путіна панк-групу Pussy Riot.