Герман ледве не виставили за двері Ради за "наїзд" на "Свободу"

Сьогодні на засіданні Верховної Ради депутати від двох фракцій «Свободи» та «Батьківщини» запропонували виключити депутата від Партії регіонів Ганну Герман за наклеп на ВО "Свобода"

Як повідомляє Еспресо.TV, зокрема, на засіданні Ради депутат-«свободівець» Олексій Кайда виступив з пропозицією включити до порядку денного питання про позбавлення Олега Царьова депутатського мандату.

"В нашому парламенті є депутати, які виконують свої обов'язки не на користь держави і є такі Царьови. У нас є достатня кількість депутатів коаліції, що прийняти це рішення. Я від фракції прошу включити в порядок денний питання щодо зняття з Царьова депутатської недоторканості  і нарешті поставити крапку в знущанні не тільки над парламентом, а й над українським суспільством", - заявив Кайда.

У відповідь на це Герман заявила, що від діяльності Царьова менше біди, ніж від депутатів "Свободи", які закликають з парламентської трибуни "розстрілювати російськомовних".

У зв'язку з цим Олег Тягнибок та Сергій Соболєв поставити питання про вилучення Герман з сесійної зали за такі виступи. "Це є пряме розпалювання міжнаціональної ворожнечі. ЇЇ виступ сьогодні будуть показувати  по всіх російських  телеканалах", - заявив Соболєв.

Однак рішення про вилучення "регіоналки" з зали не було проголосоване. Цю пропозицію підтримали лише 137 нардепів.