На основі батальйону "Донбас" створять батальйон спецпризначення Нацгвардії

На основі першої роти добровольців "Донбас" створять батальйон спеціального призначення "Донбас" Національної гвардії України

Таке рішення було прийняте спільно з в.о. міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та командиром батальйону добровольців "Донбас" Семеном Семенченком, передає Еспресо.TV з посиланням на "День".

Згідно з інформацією Семенченка, батальйон спецпризначення буде сформовано як військову частину нового типу, з мінімумом бюрократії та зі збереженням структури командування. Набір в батальйон буде здійснюватись за участю приймальної комісії з ветеранів добровольчого формування. Навчальна програма розробляється спільно.

"Ми йдемо в батальйон срецпризначення до перемоги і після цього повернемось до мирного життя, за винятком тих, хто готовий буде ввійти до складу нових правоохоронних структур України", - зазначив Семенченко.

За його словами, батальйон створюється для проведення розвідувальних, протидиверсійних, штурмових операцій, і буде брати участь у прикритті держкордону від мобільних груп диверсантів і терористів. Основою батальйону спецпризначення стануть (не менше 75 % складу) мешканці Донбасу.

"Добровольці зобов'язуються підтримувати високу дисципліну в підрозділі, координуватися з іншими частинами в структурі АТО, бути прикладом у виконанні поставлених завдань", - сказав Семенченко.