Нардепи вимагають звіту міністра оборони в Раді про хід АТО

Депутати фракції «Свобода» вимагають негайно запросити до Верховної Ради міністра оборони для звіту про хід проведення АТО

 Як повідомляє Еспресо.TV, з такою пропозицією  на сьогоднішньому засіданні Ради виступив депутат – «свободівець» Олександр Мирний.

«Ми вимагаємо негайного звіту міністра оборони, щоб він пояснив, що відбувається в зоні АТО. Я зустрічався  з матерями 95-ї бригади, вони розповідали кричущі факти, які не можуть бути сумісні з виконанням військового обов’язку», - заявив Мирний.

Зокрема, за його словами, військові не забезпечуються бойовим спорядження, не вистачає бронежилетів, «йдуть постійні приписки, брехня».

Також не проводиться ротація в силах АТО. «Ротація не проводиться, люди знаходяться по три місяці. Є фізична втома. Треба людям відійти, відпочити. Виявляється, немає ким замінити 95- бригаду. Це стосується  і 30-ї, і 26-ї бригади. Немає людей. А де ваша мобілізація, яка буда оголошена», - обурився «свободівець».

Крім того, за його словами, для військовослужбовців не створюються елементарні побутові умови. «Люди сплять просто на землі. Поранені в госпіталях ставлять діагноз - гостре респіраторне захворювання. Як ви воюємо. Нічого не помінялось», - заявив Мирний.

У відповідь на це в.о. президента, спікер парламенту Олександр Турчинов пообіцяв, що зателефонує міністру оборони і запросить його до Ради.