Росія передумала пускати швидкісний поїзд з Москви до Києва

РЖД не будуть запускати новий швидкісний поїзд Talgo від Москви до Києва

Про це повідомив співробітник компанії і підтвердив представник ФПК (Федеральна пасажирська компанія, дочірня структура РЖД), пише "РКБ daily" .

Поїзд піде до Берліна з зупинкою в Мінську. Джерело, близьке до РЖД, уточнило , що розробляються і додаткові маршрути Тальго як на міжнародних, так і на внутрішньоросійських напрямках.

У листопаді 2013 ФПК і "Укрзалiзниця" уклали угоду про запуск швидкісного сполучення між двома країнами. Поїзд Тальго повинен був пройти шлях від Москви до Києва вдвічі швидше звичайного розпорядку - всього за сім годин. Планувалося максимально спростити прикордонний контроль і запустити поїзд, здатний розвивати швидкість до 200 км/год, в жовтні 2014 року. Президент РЖД Володимир Якунін говорив, що запуск швидкісного сполучення між Росією і Україною залежатиме від політичного рішення .

Напруженість у відносинах між двома країнами таки порушила плани залізничників. Але монополія зберігає плани по швидкісному сполученню з Берліном через Мінськ, уточнив представник ФПК .