У збитому вертольоті загинуло понад 10 військових на чолі з генералом. Один вижив (доповнено)

У гелікоптері, збитому під Слов’янськом, було 14 українських військових разом з генералом Кульчицьким

Про це у Верховній Раді України заявив спікер Олександр Турчинов, передає кореспондент Еспресо.TV.

«Я хочу, щоб ви зрозуміли, що на Сході йде реальна війна і зараз я отримую інформацію, що під Слов’янськом терористами з російської зброї ПЗРК був збитий наш гелікоптер, який віз військових для ротації. 14 військових загинули разом з генералом Кульчицьким. Давайте встанемо для хвилини мовчання», - сказав Турчинов.

В той же час, як повідомляється на офіційному сайті Нацгвардії, в результаті події загинуло 12 людей – шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи екіпаж гелікоптеру, та шість – представників спецпідрозділу МВС України. Один військовослужбовець Національної гвардії України залишився живим, та перебуває у важкому стані. Серед загиблих - начальник управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України генерал-майор Сергій Кульчицький.

Речник АТО Владислав Селезньов заявив, що на борту літака перебувало 10 осіб, пише  «Уніан».

«Я підтверджую, що сьогодні в районі Слов'янська було збито гелікоптер. Наразі уточнюється, з якої зброї: чи то з гранатомета, чи то з ПЗРК. Вертоліт належав Національній гвардії України. На борту перебував персонал, який перевозив продукти харчування для блокпостів. Інформація щодо постраждалих уточнюється. Я чув про те, що казав Турчинов, але, за моєю інформацією, кількість людей, що перебувала на борту - 10 осіб», - сказав Селезньов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Слов’янськом було збито гелікоптер сил АТО. Ніхто з екіпажу не вижив.

Сьогодні вранці у ЗМІ з’явилась інформація, силовики почали в Слов’янську та Краматорську повномасштабну АТО із застосуванням артилерії та авіації. Проте згодом в штабі АТО спростували цю інформацію, заявивши, що активна стрілянина та вибухи в Слов’янську – це результат розборок між бандитськими угрупованнями.

В штабі АТО також наголосили, що  установки залпового вогню "Град", про використання яких повідомили ЗМІ, українськими силовиками не використовуються, оскільки головне завдання АТО – знешкодити терористів, мінімізувавши втрати серед мирного населення.