Чому Суркіс і ФФУ просувають великий футбол у Черкаси

Арена команди "Славутич", яка виступає у Другій лізі, прийматиме матч української "молодіжки", а також може стати господарем єврокубкових поєдинків українських команд

Еспресо.TV раніше повідомляв, що УЄФА дав добро на проведення відбіркового поєдинку молодіжного ЧЄ-2015 Україна - Латвія в Черкасах. І це при тому, що раніше УЄФА дозволив лише Києву і Львову приймати міжнародні поєдинки в червні. Також ми повідомляли, що це місто може прийняти й єврокубкові матчі наших команд. Більшість вболівальників не розуміли, чому саме Черкаси. Цілком можна було провести поєдинок в Дніпропетровську. Поєдинок "молодіжки" - одна справа. Але чому єврокубки саме у Черкасах?

Зрозуміло, що самостійно керівництво ФФУ не здатне було домовитися з УЄФА. Згадаємо останній скандал, коли національна збірна України могла залишитися без глядачів у важливому матчі відбору на ЧС-2014 проти Польщі. Тоді справу взяв у свої руки віце-президент УЄФА Григорій Суркіс. Сьогодні також без нього не обійшлося. Завдяки його зусиллям, крім Києва і Львова матчі зможуть приймати Черкаси. Про це ми говорили декілька днів тому. Обрали це місто не просто так. Справа в тому, що генеральним директором черкаського "Славутича" є Володимир Лашкул - заступник голови комітету збірних ФФУ. 

Людям, які мають відношення до футболу, давно відомо, що Володимир Лашкул - це людина Григорія Суркіса. У них склалися добрі відносини ще за часів президентства Суркіса у ФФУ. Проведення матчів у Черкасах буде вигідно всім. За оренду стадіона місто отримає гроші, представники України у єврокубках матимуть додаткову арену, а місцеві вболівальники - свято.

Яка роль ФФУ у цьому? Керівництво федерації демонструє свою безпорадність. Здається, девіз ФФУ: "Федерація футболу без футболу".