Генерал Литвин працює відверто погано, - Волох

Блогер Карл Волох аналізує, чому Петро Литвин, який допустив перетин кордону ворожими військами, продовжує обіймати посаду командира військового корпусу

Про це він сказав у ефірі Еспресо.TV. 

"Чи є зв'язок я не знаю, наскільки це впливає на його діяльність питання складне. Не хотілося щось неперевірене говорити. А от про що можна говорити з більшою частино впевненості, про наступне:  Литвин, той який генерал, його підлеглі найліпше себе показали в Криму з усіх військовослужбовців, що стосується дезертирства, майна і інших моментів.

Згадаймо, коли ані Янукович, ані Пшонка не змогли вилетіти з донецького аеропорту, їм на заваді став начальник аеропорту. Говорити, що тут зрада – складно", - сказав Волох. 

"Ряд був ситуацій перед першим травня, що групи засилалися в країну, мали початися провокації. Але тоді багато хто відгукувався: з прикордонної служби найменш вірогідно, що тут є зрада. Працює він відверто погано. Я кажу про якість роботи. Якщо людина публічно виступає, що в нас немає координації з такими то службами, чоловіче, чим ти займався? Твій обов’язок не дати перетнути кордон ворожим силам. Тим паче, він сто років у цьому.

Ви уявляєте: на щось може жалітися майданівський міністр ВС, начальник СБУ, а ти сидиш там сто років, чого ти жалієшся?", - говорить експерт. 

Також, Волох припускає, що на деякі питання щодо дільяності Петра Литвина може пролити світло місце в політиці його брата Володимира. 

"Може бути логічне пояснення: коли всі повтікали, залишився професіонал, інші втекли, могли зробити ставку на нього. Є інше пояснення: в нього є в парламенті брат, без якого майже неможливо важливі рішення приймати в Раді. Маємо Володимира Михайловича, чуємо, що він намагався зібрати нову більшість. Ми знаємо, що його вибори ці були останніми. Тут він підготував все, щоб повернутися на найвищу посаду в Парламенті – от воно є, це політика, тут немає нічого чистого, щирого. Там все союзи ситуативні", - сказав він.