Половина солдат, що загинули у підбитому гелікоптері в Слов'янську, були з Прикарпаття

Серед військовослужбовців, які загинули внаслідок обстрілу гелікоптера Мі 8 в Слов’янську, шестеро були прикарпатцями

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Івано-Франківської ОДА.  

Троє з них іванофранківці - старший лейтенант міліції Василь Семанюк, старший прапорщик міліції Володимир Шарабуряк, прапорщик міліції Володимир Лисенчук. Беручи участь в антитерористичних діях, загинули старший лейтенант міліції, заступник командира взводу Петро Безпалько з с. Крихівці, старшина Петро Остап'юк з с. Торговиця Коломийського району та старший сержант Віктор Яков'як з с. Голосків цього ж району.

На вшанування військових в області оголошено триденну жалобу. Упродовж цих днів на адміністративних приміщеннях буде приспущено державні прапори з чорними стрічками, обмежено проведення розважальних і концертних заходів. На знак скорботи за загиблими з хвилини мовчання розпочнуться урочисті лінійки в освітніх закладах, що проводяться з нагоди завершення навчального року. У суботу відбудуться панахиди за померлими.

Нагадаємо, вчора о 12:30, поблизу міста Слав’янська після розвантаження продуктів харчування, висадки зміни та при проведенні ротації особового складу на п’ятому блок-пості гелікоптер МІ-8 Національної гвардії України, повертаючись у зворотньому напрямку, попав під обстріл, що вівся із лісосмуги, та був підбитий.

За даними Нацгвардії, в результаті події загинуло 12 людей – шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи екіпаж гелікоптеру, та шість – представників спецпідрозділу МВС України. Один військовослужбовець Національної гвардії України залишився живим та перебуває у важкому стані.

Серед загиблих - начальник управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України генерал-майор Сергій Кульчицький.